Zelfgekozen oplossingen

Logo-gecertificeerd-MatriXcoach-JPG-formaatDe Matrixmethode is een manier waarop je kind zichzelf kan coachen. Het is een effectieve manier om te leren je eigen problemen op te lossen. Dit gebeurt in kleine stapjes, door middel van het stellen van vragen over de beleving ( een beeld, een geluid, een gevoel of een gedachte) van een probleem.

Coaching met de Matrixmethode is mogelijk bij onder andere concentratie problemen, faalangst, slaapproblemen, weinig zelfvertrouwen, ‘een vol hoofd’ , angsten (bijv. tandarts angst, angst voor spinnen, vliegangst), weinig zelfvertrouwen of boosheid.

Na één sessie kan je vaak al een verandering bemerken.

 

Volle hoofden

Iedereen heeft een eigen manier om informatie in het hoofd op te slaan. Vaak gaat dit goed, maar soms lukt het minder goed. Informatie wordt in zo’n geval niet meer op een handige manier opgeslagen, waardoor je het niet meer makkelijk en snel kunt terugvinden. Hier kan je last van hebben. Het kan een gevoel van onrust geven of concentratie problemen veroorzaken. Er zit veel informatie in het hoofd, maar men kan het niet terugvinden. Omschrijvingen die kinderen dan kunnen geven zijn: “ Ik voel me moe in mijn hoofd”, “er kan echt niks meer bij” of “ik vergeet van alles”.

Met de MatriXmethode gaan we het hoofd ‘opruimen’. Je kind leert de informatie op een handige manier te ordenen, zodat het altijd weer teruggevonden kan worden.

We bewaren wat goed werkt, we doen weg wat niet meer nodig is en we veranderen wat niet (meer) werkt. Het gevolg is dat het leren weer beter gaat en het kind weer lekkerder in zijn vel zit.

 

Leren hoe te leren….

Kinderen moeten veel leren op school. We leren ze wat ze moeten leren en wanneer. Maar hóe ze dat moeten leren, wordt ze niet verteld. Met de MatriXmethode wordt er een handige ordening in het hoofd gemaakt, waardoor de basisinformatie, zoals het alfabet, getallen, dagen van de week, tafels etc. opnieuw wordt opgeslagen. Het kind leert handige strategieën om nieuwe informatie op een zelf gekozen plek op te slaan.

De coachingsmethode is erop gericht dat het kind het in het vervolg ook zelf kan toepassen.

 

Emotionele problemen

Aan veel van onze ervaringen die we in de loop van ons leven opdoen is een emotie verbonden. Vaak is deze emoties positief, maar als het een negatieve emotie is, hebben we er last van. Vooral als iets soortgelijks zich voor doet.

Met de MatriXmethode wordt de beleving van een negatieve emotie omgezet in een neutrale/ positieve emotie. Het kind bepaalt zelf hoe hij of zij het hebben wil en hoe hij of zij het in de toekomst ook zelf gaat toepassen.

 

> Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met mij op. 

To Top