Op dit moment staan geen weerbaarheidstrainingen gepland.

“Bikkeltjes met Lef”

Weerbaarheidstraining Bikkels met LefBikkeltjes met Lef’ is een laagdrempelige maar effectieve weerbaarheidstraining voor jonge kinderen van 4 tot 8 jaar. Kinderen die gebaat zijn bij iets meer zelfvertrouwen en een paar handige tips en truuks waarmee ze zichzelf weerbaarder kunnen maken. De kinderen leren over gevoelens en er wordt hen geleerd hoe zij hier ook invloed op uitoefenen. Het doel is dat ze met meer zelfvertrouwen nieuwe uitdagingen aangaan. En minder kwetsbaar zijn voor vervelende gebeurtenissen en tegenvallers.

Inhoud van de Bikkeltraining

Met hulp van Piepmiep Paula en Bikkelboy Bob leren de kinderen beter over zichzelf en nieuwe situaties na te denken. Door stevig te leren staan en met opgeheven hoofd nieuwe situaties aan te gaan, groeit het zelfvertrouwen en emotionele weerbaarheid. De kinderen worden meegenomen naar Bikkellandia. Hier leren verschillende personages de kinderen staan, denken, klinken en kijken als een Bikkel (assertief gedrag). Ze leren het belang van duidelijk nee zeggen, stevig staan, iemand aankijken, met luide stem praten. En er wordt natuurlijk geoefend.

Na iedere bijeenkomst krijgen de kinderen huiswerk mee om thuis verder te kunnen oefenen.

Groepsgrootte en samenstelling

De groep bestaat uit maximaal 6 kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd, jongens en meisjes.

De interactie is over het algemeen bijzonder prettig voor iedereen. Naar elkaar kijken en met elkaar praten, helpt de kinderen ook bij het uitvoeren van de opdrachten en bij het oefenen van sterk ‘staan’ en duidelijk praten en nee zeggen.

Denk je dat je kind toch meer gebaat is bij 1-op-1 begeleiding? Lees dan meer over de mogelijkheid van individuele weerbaarheidstraining.

Kennismakingsgesprek

Voorafgaand aan de Bikkeltraining vindt een kennismakingsgesprek plaats met jullie als ouder(s) en het kind. Hierin bespreken we wat jullie verwachtingen zijn. En of de Weerbaarheidstraining “Bikkeltjs in de dop” hierbij aansluit. Dit kennismakingsgesprek is kosteloos.

Locatie

De weerbaarheidstrainingen vinden plaats in de praktijkruimte aan de Izaak Evertslaan 78 in Arnhem Noord.

Kosten

De kosten voor de weerbaarheidstraining Bikkels in de Dop, inclusief cursusmateriaal, bedragen 299 euro (incl. btw). Deze prijs is met inbegrip van het kennismakingsgesprek en de terugkomdag.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Welkom in Bikkellandia

Welkom in Bikkellandia, een land hier ver vandaan, met gekleurde huisjes, heel vee1l speeltuinen, zwembaden en parkjes met vijvertjes. Alles wat kinderen leuk vinden, kun je vinden in Bikkellandia: klimbomen vol met snoepjes, lange glijbanen van het ene dorpje naar het volgende dorpje, en als het regent, regent het druppeltjes van de lekkerste limonade die je ooit hebt geproefd. Alle jongens en meisjes uit Bikkellandia hebben een speciale kracht waardoor ieder kindje uit Bikkellandia een heel bijzonder kindje is.

Piepmiep Paula, Bikkelboy Bob en Woeste Wilma zijn de inwoners van Bikkellandia. De verhalen uit Bikkellandia vormen de rode draad van deze weerbaarheidstraining voor jonge kinderen.

Voor meer informatie over Bikkels in de dop en andere Bikkeltrainingen, verwijs ik graag naar Bikkeltrainingen.nl.

Gecertificeerd Bikkeltrainer logo

To Top